Zonder haast kom je verder

Schiet nou eens op. Hoe vaak heb je dat gehoord vroeger? En zeg je ook nu nog tegen jezelf?

We denken er goede redenen voor te hebben. Er moet immers nog zoveel gebeuren en de tijd is kort. Kijk om je heen. Nog even doorzetten.

Zeker, er valt ook veel te doen. Maar wat een verademing om te ontdekken hoe ik effectief kan zijn, zonder mezelf (en anderen!) te pushen. Vanuit een rustige en toch krachtige manier van zijn te werken.

Lang deed ik alles vanuit wilskracht. Door Vallei te trainen leerde ik de zachte kracht kennen, oftewel I-kracht: een prettige, ontspannen manier van zijn.

Voel maar eens bij jezelf wat er gebeurt als je tegen jezelf zegt 'Ok ik doe nog even mijn best'. Wilskracht zet het middenrif vast, waardoor de adem stokt en de schouders omhoog gaan. Wilskracht veroorzaakt stress en put uit. 

Door de zachte kracht te activeren, oftewel in I te gaan, zeg je als het ware tegen jezelf 'ik ben veilig'. Het effect is dat je automatisch onthaast. Het voorkomt dat je met allerlei spierspanning rondloopt en zorgt ervoor dat je de wind in de zeilen krijgt. 

Bovendien: alleen in I kun je toegang krijgen tot allerlei subtiele waarnemingen in je lichaam. Daarom beginnen alle oefeningen bij Vallei met het activeren van I-kracht, of het nu om 'het huiswerk' gaat, de Chi kungs of de andere ondersteunende meditaties. 

Wil je ook leren hoe je jezelf in I brengt? Maak gerust een afspraak

#zachtekracht #ontspannen #Vallei

 

Lees meer »

Je natuurlijke ritme terugvinden

Het is weer lente! Fijn hè? De vogels worden wakker, de krokussen en… wijzelf ook.

De taoïsten keken altijd met veel interesse naar de wetten van de natuur. Naar bomen die ‘s zomers in tooi zijn, in de herfst hun blaadjes laten vallen, in de winter tot rust komen en in de lente weer uitlopen. Er zit een duidelijk ritme in. En als het bij een boom zo zit, zou het bij dieren en mensen dan ook zo werken?
Uiteraard.

Ook in je seksualiteit zit een ritme.
Je hebt periodes van zin in seks en periodes waarin het allemaal niet zo hoeft. Je hebt fases van experimenteren en van loslaten. Je hebt fases van verliefdheid en van afstand.

Helaas zijn veel vrouwen deze ritmes kwijt. En dan wordt seksualiteit in plaats van een altijd ontwikkelend avontuur, meer een bron van zorg. Denk aan bekkenproblemen. Minder en minder voelen. Geen zin meer in seks hebben, of zelfs helemaal bevroren raken.

Ook ik heb dat meegemaakt. Ik voelde steeds meer spanning en mijn bekkengebied voelde gewoon koud. Met allerlei akelige gevoelens tot gevolg, zoals schaamte, schuldgevoel, verwarring en boosheid. Ik vond het super lastig om erover te praten. Dit had ik nooit geleerd.

Gelukkig kun je er iets aan doen. Dat kan ik beamen.
Het Vallei-orgasme is een manier om weer in je natuurlijke ritme te komen. Door jezelf te leren beminnen, kom je weer in lijn met jezelf. Je gaat weer stromen. Je krijgt meer gevoel in je bekken. En seksualiteit wordt zelfs een bron van energie.

Meer weten? Neem een kijkje op de Vallei-website 

Geniet ervan, fijne lente!
#voeldelente #lentekriebels #vlinders #vallei #valleionline

Lees meer »

Vind jij dit ook eng?

Heel eng! Dat is het voor veel vrouwen, om te praten over seksualiteit. Ook voor mij was dat lang zo. Ik groeide op in de jaren zestig in het katholieke Limburg. Ik had veel last van gevoelens van schaamte en schuld. Ook van verwarring als ik terugdenk. Er over praten durfde ik absoluut niet.

Dankzij het trainen van Vallei is veel lading verdwenen en heb ik een veel ruimer perspectief gekregen. Onmiskenbaar ben ik al veel meer thuis gekomen bij mijzelf. Om deze waardevolle kennis door te geven ben ik Vallei-coach geworden.

Verwacht geen quick fix, maar als je deze technieken van zelfbeminning gaat leren en beoefenen, zet je zonder twijfel een sterke motor onder je eigen proces van heling.

Meer weten? Kom naar mijn info-avond op 20 april in Zwolle, of neem contact op voor een persoonlijk gesprek.

#ontspanning #gezondheid #vitaliteit #valleicursus#zwolle#transformatieseksualiteit

Lees meer »

Het begint met zachte ogen

Gespannen kaakspieren, gefronst voorhoofd, turende ogen: vaak lopen we rond met strakke gezichten. Wat zou het effect zijn? En.. kan het anders? Ja zeker!

Stap 1 is het zacht laten worden van je ogen en de ontspanning dan, als een steen in een vijver, laten uitbreiden tot je gezicht rond en zacht is. Zoiets als op het moment dat je net wakker wordt. Uit jezelf, niet door de wekker natuurlijk .

Na stap 1 volgen nóg een paar eenvoudige stappen. Samen vormen ze een korte meditatie die je onmiddellijk uit de stress haalt. En wat zo fijn is: je kunt dit overal doen. Zelf doe ik deze meditatie zo vaak als ik er aan denk. En dat is misschien wel de grootste oefening. Stel je eens voor dat we allemaal met zachte ogen rondlopen. Wil je dit ook leren? Welkom!

#ontstress #ontspanning #burnout #vitaliteit #valleivrouw

Lees meer »