Zonder haast kom je verder

Schiet nou eens op. Hoe vaak heb je dat gehoord vroeger? En zeg je ook nu nog tegen jezelf?

We denken er goede redenen voor te hebben. Er moet immers nog zoveel gebeuren en de tijd is kort. Kijk om je heen. Nog even doorzetten.

Zeker, er valt ook veel te doen. Maar wat een verademing om te ontdekken hoe ik effectief kan zijn, zonder mezelf (en anderen!) te pushen. Vanuit een rustige en toch krachtige manier van zijn te werken.

Lang deed ik alles vanuit wilskracht. Door Vallei te trainen leerde ik de zachte kracht kennen, oftewel I-kracht: een prettige, ontspannen manier van zijn.

Voel maar eens bij jezelf wat er gebeurt als je tegen jezelf zegt 'Ok ik doe nog even mijn best'. Wilskracht zet het middenrif vast, waardoor de adem stokt en de schouders omhoog gaan. Wilskracht veroorzaakt stress en put uit. 

Door de zachte kracht te activeren, oftewel in I te gaan, zeg je als het ware tegen jezelf 'ik ben veilig'. Het effect is dat je automatisch onthaast. Het voorkomt dat je met allerlei spierspanning rondloopt en zorgt ervoor dat je de wind in de zeilen krijgt. 

Bovendien: alleen in I kun je toegang krijgen tot allerlei subtiele waarnemingen in je lichaam. Daarom beginnen alle oefeningen bij Vallei met het activeren van I-kracht, of het nu om 'het huiswerk' gaat, de Chi kungs of de andere ondersteunende meditaties. 

Wil je ook leren hoe je jezelf in I brengt? Maak gerust een afspraak

#zachtekracht #ontspannen #Vallei