Je natuurlijke ritme terugvinden

Het is weer lente! Fijn hè? De vogels worden wakker, de krokussen en… wijzelf ook.

De taoïsten keken altijd met veel interesse naar de wetten van de natuur. Naar bomen die ‘s zomers in tooi zijn, in de herfst hun blaadjes laten vallen, in de winter tot rust komen en in de lente weer uitlopen. Er zit een duidelijk ritme in. En als het bij een boom zo zit, zou het bij dieren en mensen dan ook zo werken?
Uiteraard.

Ook in je seksualiteit zit een ritme.
Je hebt periodes van zin in seks en periodes waarin het allemaal niet zo hoeft. Je hebt fases van experimenteren en van loslaten. Je hebt fases van verliefdheid en van afstand.

Helaas zijn veel vrouwen deze ritmes kwijt. En dan wordt seksualiteit in plaats van een altijd ontwikkelend avontuur, meer een bron van zorg. Denk aan bekkenproblemen. Minder en minder voelen. Geen zin meer in seks hebben, of zelfs helemaal bevroren raken.

Ook ik heb dat meegemaakt. Ik voelde steeds meer spanning en mijn bekkengebied voelde gewoon koud. Met allerlei akelige gevoelens tot gevolg, zoals schaamte, schuldgevoel, verwarring en boosheid. Ik vond het super lastig om erover te praten. Dit had ik nooit geleerd.

Gelukkig kun je er iets aan doen. Dat kan ik beamen.
Het Vallei-orgasme is een manier om weer in je natuurlijke ritme te komen. Door jezelf te leren beminnen, kom je weer in lijn met jezelf. Je gaat weer stromen. Je krijgt meer gevoel in je bekken. En seksualiteit wordt zelfs een bron van energie.

Meer weten? Neem een kijkje op de Vallei-website 

Geniet ervan, fijne lente!
#voeldelente #lentekriebels #vlinders #vallei #valleionline